Правила за ползване на форумa на фондация "Асансьорна безопасност"

I. Ползване на форумите

Всеки потребител, който публикува мнения във форума, се съгласява с общите условия за ползване на сайта на ФАБ. ФАБ не носи отговорност за достоверността, точността и полезността на потребителските мнения.

II. Публикуване и оценка на мнения

Освен да публикува, всеки регистриран потребител има право и да оценява мненията на другите потребители. За да покаже съгласието на аудиторията с изразеното мнение, системата ни автоматично маркира теми, които другите потребители са оценили високо, т.е. мнения, с които потребителите на форума са съгласни, както мнения, с които аудиторията не е съгласна.

1. Ограничения за съдържанието на личната информация на потребителите

В коментарите, името, аватара, подписа и всички елементи на публичните си профили потребителите нямат право:

1.1. Да се представят за други участници във форума чрез копиране на името, аватара или подписа на вече съществуващ потребител;

1.2. Да се представят за конкретна публична личност чрез ползване на името или снимката й в профилите си;

1.3. Да използват нецензурни или вулгарни изрази, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, призиви към расова дискриминация, етническа или религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация или насилие, обидни описания на физически, интелектуални или морални качества на представители на медиата или на конкретни публични личности, спам, рекламно съдържание, порнографско съдържание или съдържание, нарушаващо авторските права.

При нарушаване на горните условия, модераторите имат право да предупредят и в последствие деактивират профилите на нарушителите.

2. Потребителите на форума имат право:

2.1. Да публикуват мнения, свързани с материали, имащи отношение към темата за безопасност при асансьорите;

2.2. Да отговарят на вече публикувани мнения по темата на публикувана статия;

2.3. Да добавят връзки към други сайтове, свързани с темата на статията;

2.4. Да оценяват мненията на останалите участници в дискусиите:

Да докладват на модератор неуместни мнения през бутон "Докладвай":

Бутон "Докладвай" изпраща доклад на модераторите за коментар, който нарушава правилата на коментиране.

При докладване на мнение с бутона "Докладвай" потребителите могат да ускорят процеса по модерация. При получаване на такава заявка, модераторите на сайта разглеждат посоченото мнение с приоритет;

2.6. Да възразят писмено, ако сметнат, че коментарите им са модерирани неправомерно.

3. Модераторите на сайта имат право да скриват или изтриват мнения, когато те съдържат:

3.1. спам или непоискани търговски съобщения;

3.2. мнения, които не са по темата на материала, който коментират;

3.3. нецензурни или вулгарни изрази, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа;

3.4. призиви към расова дискриминация, етническа и религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация или насилие;

3.5. обидни описания на физически, интелектуални или морални качества на конкретни личности, вкл. към други участници във форума;

3.6. порнографско съдържание или съдържание, нарушаващо авторските права;

3.7. лични данни според Закона за защита на личните данни;

3.8. съдържание изцяло на чужд език.

Потребители, които системно публикуват някое от горните типове съдържание, могат да загубят временно или постоянно правото си за публикуване на мнения.

Модераторите си запазват правото да отстраняват вече съществуващи или новосъздадени потребителски профили, за които има съмнения че принадлежат на вече санкционирани потребители.

4. Автоматична забрана за участие в дискусиите:

Автоматичните наказания се налагат при следните условия:

- За 5 изтрити от модератор мнения в рамките на 24 часа се налага автоматична забрана за публикуване на коментари за 24 часа;

- За 10 изтрити от модератор мнения в рамките на 24 часа се налага автоматична забрана за публикуване на коментари за 3 дни;

- За 20 изтрити от модератор мнения в рамките на 24 часа се налага автоматична забрана за публикуване на коментари за 7 дни.

Модераторите запазват правото си да променят автоматично наложеното наказание на по-строго в зависимост от естеството на нарушаващите правилата коментари.

5. Модераторите нямат право:

5.1. Да променят текст в мненията;

5.2. Да скриват, затварят или изтриват теми, мнения или части от мнения, ако те не съдържат никое от изброените в т. 3 типове съдържание;

5.3. Да дават оценка, лично мнение или да изразяват пристрастие към даден потребител или дискутирана тема.

Ако потребител на сайта сметне, че модераторите нарушават негови права или горните правила, може да напише официално възражение. След постъпване на такова възражение, то се разглежда от трима представители на ФАБ, като един от тях дава официалното становище на тримата. Модераторите запазват правото си да не отговарят на възражения, съдържащи обидни квалификаци.

6. Правила за модериране на мнения и теми по сигнал на фирма във форума.

Всяка фирма, която се легитимира официално, има право да поиска изтриване на отделно мнение или тема от форума на ФАБ, обсъждащи съответната фирма или нейни служители.

Екипът модератори си запазва правото да прецени дали темата или коментарите ще бъдат модерирани, заключени или изтрити.

Одобрените за изтриване теми и конкретни мнения ще бъдат заменени от надпис "Темата/мнението беше изтрито по сигнал на (името на фирмата, подала заявлението)".
За целта е необходимо да бъде изпратено писмо с печат и подпис на адрес:


София 1614
ул.Цветан Вучков 8
Фондация "Асансьорна безопасност"


или

email от служебен адрес (служебният адрес легитимира, че писмото е от представител на съответната фирма) на адрес forum@elevatorsafety.eu.

Писмото трябва да съдържа точния адрес на темите и номерата на мненията, които фирмата желае да бъдат изтрити и заменени с посочения по-горе надпис.